Trends

Behang trends 2021

Story Highlights
  • Vliesbehang: alleen nog lijm op de muur
  • Fotobehang mag in de woonkamer
  • Kies voor aardse kleuren

Met behang kun je het verschil maken en geef jij je inrichting een boost zonder allerlei nieuwe meubels aan hoeven te schaffen. En dat vinden wij van inspirationblog.nl wel zo prettig, want zo blijft er nog wat geld over om andere leuke dingen mee te doen. Lees hier over de behang trends 2021.

Kies jij ook voor vliesbehang?

Laten we eens beginnen te vertellen over vliesbehang, ondertussen wel zo’n beetje de meest populaire behangsoort van het moment. Dat heeft te maken met het gemak van dit behang. Zo is een behangtafel overbodig, want je smeert alleen de muren in met lijm en behangt gewoon vanaf de rol. En mocht je na verloop van tijd weer klaar zijn met een behangsoort, dan gaat het verwijderen ook erg gemakkelijk. Vliesbehang is bovendien erg sterk en scheurt nauwelijks.

Behang woonkamer trends 2021

Kijken we naar de behang woonkamer trends 2021 dan zien we een prominente rol weggelegd voor fotobehang in de kleur groen. Er is enorm veel keuze aan fotobehang, een type behang dat ook in de woonkamer een rol kan spelen. Wil je bijvoorbeeld een aantal neutrale wanden breken, dan kan dit door een wand of een deel van een wand met fotobehang te bekleden. Neem bijvoorbeeld een van de prachtige afbeeldingen uit de natuur. Ze mogen in 2021 dus ook gewoon in de woonkamer. Vergeet in de woonkamer vooral niet om passende sfeerverlichting aan te schaffen. Komt je behang nog mooier tot uitdrukking.

Retrobehang: drukke muren en een minimalistisch interieur

Terug van weggeweest is retrobehang. Retrobehang herken je uit duizenden aan de prints en de kleuren. Retrobehang staat voor drukke muren. Dat heeft een voordeel, want zo kun je de rest van je interieur rustig en minimalistisch houden. De drukte op de muren en de rust van de rest van je inrichting zorgt voor een bijzonder geheel. Kleuren en dessin spelen op de kinderkamer in 2021 weer een bepalende rol zoals ze dat eigenlijk altijd doen. Het safari motief is het helemaal in 2021. Ook educatief behang wordt trendy, denk in dat kader naar eens aan een wereldkaart of een ander topografisch onderwerp.

Het wordt een jaar met vooral aardse kleuren

2021 wordt wat het behang betreft het jaar van de aardse kleuren. Als jij prints wat te veel van het goede vindt, kun je beter kiezen voor aardse kleuren. Neem het dessin van een abstract landschap bijvoorbeeld. Aardse kleuren doen het altijd goed en zijn perfect als je van rust houdt. Ook in 2021. Tenslotte nog een tip; ga behangen bij een temperatuur tussen de 18 en de 20 graden Celsius. Geef behang ook altijd de tijd om langzaam te drogen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button