Auto

De voordelen van een elektrische auto

We weten dat elektrische auto’s milieuvriendelijk zijn, maar er zijn nog andere voordelen waar je van kan genieten wanneer je de overstap maakt naar een elektrische auto. De voordelen van elektrische auto’s gaan veel verder dan alleen een gebrek aan schadelijke uitlaatstoffen, hoewel dat natuurlijk een enorme zegen is, en de belangrijkste reden waarom landen over de hele wereld aandringen op de volledige overgang van benzine naar elektrisch. In dit artikel hebben we de belangrijkste pluspunten samengevat die gepaard gaan met het bezitten van een elektrische auto.

1. Elektrische auto’s zijn eenvoudiger en betrouwbaarder

Een elektrische auto bestaat uit combinatie van een elektromotor en de batterij die wordt gebruikt om auto’s aan te drijven. Dit betekent dat er veel minder mis kan gaan en dat er veel minder onderhoud en vervanging van onderdelen nodig is vanwege slijtage. Elektrische auto’s moeten worden opgeladen via een laadpaal, er zijn verschillende soorten laadpalen, zoals de laadpaal 11 kw. Hou wel rekening ermee dat met het plaatsen van een laadpaal je energierekening omhoog kan gaan. Wanneer je op zoek bent naar voordelige laadpalen kan je terecht bij Wallbox Discounter, als je er via de website niet uitkomt kan je ook bellen voor meer informatie op te vragen.

2. Elektrische auto’s zijn beter voor de planeet

Natuurlijk zijn elektrische auto’s niet helemaal vervuiling vrij. De productie ervan genereert wel enige CO2-uitstoot en de hoeveelheid CO2 die ze in gebruik genereren, hangt sterk af van hoe de elektriciteit die wordt gebruikt om ze op te laden, is opgewekt. Maar op deze gebieden wordt vooruitgang geboekt. Fabrikanten streven steeds meer naar koolstof neutrale productie door hernieuwbare energie te gebruiken om hun fabrieken van stroom te voorzien, duurzame materialen in hun auto’s op te nemen en emissies te compenseren in gevallen waarin het volledig elimineren ervan nog niet mogelijk is.

3. Elektrische auto’s zijn rustig en ontspannend.

Een van de eerste dingen die je opmerkt in elektrische auto’s is hun bijna stille aard. Er is natuurlijk wel wat weg-, wind- en bandengeluid, maar het motorgeluid dat bestuurders van benzine- en dieselauto’s kennen, is afwezig. Elektrische auto’s hebben ook geen versnellingen. Steeds meer mensen stappen over naar een elektrische auto en dan vooral bedrijven, zo kunnen werknemers veel goedkoper rijden en is het voor een bedrijf aantrekkelijk om te investeren in een bedrijfsauto. Wanneer je een auto van de zaak hebt is het belangrijk dat je goed verzekerd bent, zeker als je ook privé er mee rijdt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button