Auto

Wat moet je dragen als je gaat motor rijden?

Comfortabel zijn tijdens het motorrijden is de sleutel tot veiligheid. Hoe comfortabel je bent heeft te maken met de kleding die je draagt. Je kan beter te warm gekleed zijn, dan geen beschermende kleding te dragen en na een ongeluk thuiskomen met gebroken botten. Hier zijn een paar tips om in je achterhoofd te houden voordat je gaat rijden, of het nu gaat om een reis naar de winkel of een lange reis.

Wat draag je?

1. Bescherm je hoofd. Je hebt er maar één en dokters bieden geen transplantaties aan. Hoewel er in sommige delen van de wereld helmen niet verplicht zijn, zou ik nooit zonder een helm rijden. Er is gewoon te veel risico. Daarnaast is een pilotenbril motor ook een goede optie om te overwegen. Door de pilotenbril zijn je ogen constant beschermd. 

2. Kleding. Lederen stof is geweldig voor het beschermen van je huid en botten, maar er zijn veel fabrikanten met jassen en broeken gemaakt van materialen zoals Kevlar en nylon die ook een enorme bescherming bieden. Vaak bevat de outwear zware vulling rond de ellebogen en knieën en / of bepantsering in andere gebieden zoals de wervelkolom om gebroken botten en slechte kneuzingen te helpen voorkomen. Wees niet een van die mensen die in de zomer een korte broek draagt op de motor. De meeste ongelukken gebeuren dicht bij huis, dus zelfs een korte reis kan rampzalig zijn als je niet de tijd neemt om de juiste uitrusting te dragen.

3. Vergeet je voeten niet. Het dragen van laarzen die boven je enkels uitkomen, biedt je wat extra bescherming in geval van een val. Laarzen met hakken helpen te voorkomen dat je voet van de voetsteunen afglijdt.

4. Handschoenen. Je handen zijn behoorlijk blootgesteld op een motor en zijn vatbaar voor alles. Zelfs bij het warmste we. Vergeet ook niet om altijd motorhandschoenen te dragen, zodat je handen altijd beschermd zijn. 

 Je motorrijbewijs halen

Als je je hebt ingelezen over wat te dragen tijdens het motorrijden dan heb je je motorrijbewijs al of denk je eraan om hem te halen.Tijdens de lessen maak je kennis met de wereld van het motorrijden en leer je de meest kritische les van allen: hoe je een veilige rijder kunt zijn. Je leert niet alleen rijden maar ook over motor wetten en -regels van de weg en hoe je je motor kunt inspecteren. Wanneer je niet in een keer slaagt voor je rijbewijs dan zijn er wat tips die je kan toepassen om volgende keer wel te slagen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button