Auto

Een goede tweedehands auto, waar moet je op letten?

Je hebt besloten om een goede tweedehands auto te gaan kopen. Er zijn dan een aantal dingen waarop je moet letten en waar je naar moet gaan kijken wanneer je dit wilt doen. Zo is het belangrijk om te weten wat een goede kilometerstand is voor een tweedehands auto maar ook naar wat kost een goede tweedehands auto nu eigenlijk?

Laat je tweedehands auto controleren

Je koopt een goede tweedehands auto maar je wilt er zeker van zijn dat je geen kat in de zak koopt. Dan zijn er een aantal dingen waar je zelf op kunt letten. Dat is onder andere de kilometerstand. Je kan er gerust vanuit gaan dat wanneer jij een tweedehands auto koopt van 10 jaar oud en er een kilometerstand op staat van 25000 kilometer dat hier iets mee aan de hand is. Dit zou namelijk betekenen dat er net 2500 kilometer per jaar mee is gereden en wij kunnen je vertellen dat dit echt bizar weinig zou zijn. 

Als je gaat kijken naar wat is een goede kilometerstand voor een tweedehands auto dan is dat voor de gemiddelde rijder zo tussen de 10000 en de 15000 kilometer per jaar. Een auto kopen met een kilometerstand die de 250.000 is overschreden zouden wij je niet echt aanraden. Het hangt ook enorm af van het merk wat je op het oog hebt. Je kunt je goede tweedehands auto ook laten keuren. Sommige verkopende partijen bieden een aankoopkeuring aan. Maak hier gebruik van of gooi zelf een balletje op of dat dit mogelijk is. Zorg er ook voor dat je een goede proefrit kunt maken met de auto van jouw keuze.

Zorg dat je een goede aankoopovereenkomst hebt

Zorg ervoor dat wanneer je een tweedehands auto koopt dat je er een goede aankoopovereenkomst bij hebt waarop onder andere de gegevens van de auto staan en de gegevens van zowel de verkopende als de kopende partij. Zorg er ook voor dat er de afspraken die gemaakt zijn over de eventuele garantie en de oplevering van het voertuig opstaan. Er zijn op het internet wel modelovereenkomsten te vinden waarvan je gebruik kunt maken. 

Vergeet niet om de auto over te schrijven op jouw naam wanneer jij de auto in je bezit hebt. Dit kan vaak al bij het autobedrijf zelf maar ook op het postkantoor kan je dit laten doen. 

Wat kost een goede tweedehands auto?

Om het antwoord op de vraag “Wat kost een goede tweedehands auto?” te kunnen geven moeten we toch een paar dingen weten. Dit is namelijk ook weer afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste is de leeftijd en de staat van de auto enorm belangrijk om daar wat over te kunnen vertellen. Ook is het van belang welk merk het is en of dat er eventueel nog extra opties op de auto zitten. Je kunt je misschien wel voorstellen dat een Fiat Panda (wat overigens een superleuke auto is!) van 2 jaar oud veel minder kost dan een Audi a4 van dezelfde leeftijd. 

Goed om ook te weten

Het is natuurlijk superspannend om een auto te kopen. Of dat het nu een nieuwe auto is of een goede tweedehands auto dat maakt niet uit. Je bent er hartstikke blij mee. Zorg ervoor dat alles tot in de puntjes is geregeld. Vergeet dus bijvoorbeeld ook je verzekering niet te regelen! 

Gerelateerde artikelen

Back to top button