Huis

Een prachtige dakkapel plaatsen? Houd hier rekening mee!

Je hebt een prachtige dakkapel op het oog! Nu alleen nog een specialist vinden die deze prachtige dakkapel probleemloos kan plaatsen voor jou. Er zijn een aantal punten waar je op kunt letten als jij op zoek gaat naar de perfecte dakkapel en specialist.

Dakraam of dakkapel

Er zit verschil tussen een dakraam en dakkapel. Beiden zorgen voor meer licht binnen, maar een dakkapel zorgt ook voor meer bruikbare ruimte binnen. Je verhoogt het dak als het ware, waardoor er meer ruimte komt om te staan, lopen en leven. Een meerwaarde voor je woning dus!

Het materiaal

Bij de keuze voor een bepaalde dakkapel, kies je allereerst voor een bepaald materiaal. Vroeger werd er voornamelijk voor een houten dakkapel gekozen, veelal vanwege de uitstraling. Maar wist je dat een kunststof dakkapel veel meer voordelen heeft? Onderhoudsarm, duurzaam, hoge isolatiewaarde, inbraakwerend en zelfs leverbaar met een nauwelijks van echt te onderscheiden houtnerf.

De grootte en indeling

Een (kunststof) dakkapel is in eindeloos veel stijlen, maten en kleuren verkrijgbaar. Bepaal hoe groot je de dakkapel wil, rekening houdend met de eisen die hiervoor gelden. Wil je een dakkapel vergunningsvrij plaatsen? Dan dient deze aan beide zijden, boven en onder minstens een halve meter van de dakrand te blijven. De maximale lengte van de dakkapel mag dus de lengte van je woning min 1 meter zijn.

Vergunning nodig of niet?

Zoals we hierboven al zeiden kun je een dakkapel vergunningsvrij plaatsen als deze aan de eisen voldoet. Aan de achterkant van je woning kun je bijna altijd vergunningsvrij plaatsen. Aan de zijkant van je huis alleen als deze kant niet uitkijkt op openbaar gebied of een openbare weg. Aan de voorkant van je huis mag het alleen vergunningsvrij als het binnen het plan van de gemeente past.

Zoek de juiste specialist 

Bij een dakkapel is de juiste specialist kiezen net zo belangrijk als de beste dakkapel kiezen. Vraag verschillende offertes bij meerdere specialisten aan om een goede vergelijking te kunnen maken. Let daarbij op verschillende factoren als garantie, extra service bij het eventueel aanvragen van een vergunning, ervaring, positieve referenties en gebruikte materialen. 
Kies je voor een specialist die alles in huis heeft, die zowel de fabricage als montage uitvoert, dan heb je heel handig één vast aanspreekpunt en kan er snel geschakeld worden. Jansma Burdaard is zo’n specialist. Bekijk meerdere kunststof kozijnen die in Friesland zijn geplaatst door Jansma Burdaard. Hopelijk vind jij snel de ideale dakkapel en specialist!

Gerelateerde artikelen

Back to top button