DIY

Gellak kleuren

Waar we jaren geleden nog heel vaak nagellak gebruikten om onze nagels een kleurtje te geven zijn we nu voor het grootste gedeelte overgestapt om kleur op onze nagels te brengen met gellak. Gellak nagels zijn echt helemaal van nu en er zijn verschillende gellak merken op de markt gebracht. Welke de beste gellak is dat is heel persoonlijk en dat willen we dan ook graag zo houden. En of gellak beter is dan bijvoorbeeld nagellak van Hema daar gaan we ook niet over beginnen want ook dat is persoonlijk. 

Welke kleuren gellak zijn er?

Gellak merken zijn er verschillende van maar natuurlijk zijn er ook een groot aantal kleuren te verkrijgen. Pink gellak om eens lekker meisjesachtig over te komen maar ook gelnagels blauw van kleur zijn geen uitzondering. Eigenlijk kun je wel stellen dat elke kleur die maar te bedenken is er ook is in gellak. Hartstikke leuk natuurlijk want op deze manier kun je bij elke outfit een mooie kleur nagels creëren. 

Nagel producten zijn bij verschillende drogisterijen te koop. Etos gellak is goed te gebruiken. Let er wel op dat wanneer je gebruik gaat maken van gellak dat je dan ook een nagellamp nodig hebt om de gellak uit te kunnen harden. Soms kun je een hele gellak set kopen waar dan al meteen een nagellamp in zit. Je kunt gellak niet alleen gebruiken op je eigen nagels of gelnagels maar ook op een acryl nagel kun je gerust gellak gebruiken.

Wat zijn de voordelen van gellak?

De voordelen van het gebruiken van gellak en welke kleur dan ook zijn onder andere dat het veel lang mooi blijft op de nagels dan dat een gewone nagellak doet. De beste gellak is diegene die jij het fijnste vindt werken. Zoals we al eerder gezegd hebben is dit dus zeer persoonlijk. Daarom gaan we er wat merken aan gaat ook verder niet echt op in. 

Een ander voordeel van gellak is dat het veel harder is en veel meer stootvast. Je kunt kleuren op de nagel met elkaar mengen zonder dat je de kans hebt dat het tussendoor droogt. Het droogt namelijk alleen maar onder het UV licht. Dat is dus echt het enige waarmee je rekening moet houden dat je een UV-lamp in huis zit welke vaak ook in een gellak set zit.  

Hoe werkt gellak?

Gellak is heel makkelijk om te verwerken. Je zorgt ervoor dat je nagels mooi schoon en geveild zijn. Daarna breng je in een dunne laag de baselak van en hard je deze onder de led of UV-lamp uit. Wanneer dit is gebeurd kun je een mooie kleur uitkiezen om op je nagels te lakken. Ook deze hard je weer uit onder de nagellamp. De meestal gellak merken houden een tijd aan van 60 seconden onder de lamp aan om uit te harden. Wanneer je de kleur gellak hebt uitgehard en je bent tevreden dan kun je er nog een topcoat over doen ter bescherming. Wil je toch een wat meer intense kleur dan kan je ervoor kiezen om nog een 2e laagje gellak in kleur eroverheen te doen. Kortom! Jij hebt het in handen en jij kunt ervoor kiezen hoe het gaat worden! Vergeet in ieder geval niet om altijd af te sluiten met een topcoat zodat jouw nagels voldoende beschermd zijn. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button