Trends

Vloertrends 2021

Story Highlights
  • Het visgraatpatroon is en blijft trendy
  • PVC en laminaat zetten de trend in 2021
  • De extra brede plank doet het goed in 2021

De vloer is voor een groot deel bepalend voor de uitstraling van je huis. Daarom kies je een vloer met zorg uit en daarbij houd je uiteraard rekening met de vloertrends 2021. Er is in 2021 veel mogelijk op en met de vloer. Wij van inspirationblog.nl vertellen je hier alles over de trendvloeren van 2021. Voor je nou een vloer uitzoekt is het verstandig ook even kennis te nemen van de woontrends 2021.

Trendvloeren 2021

Kijken we naar de trendvloeren 2021, dan zie we vooral veel oude bekende vloeren terug. Laminaat, PVC en de parketvloer spelen namelijk ook in 2021 een hoofdrol. Welke het uiteindelijk wordt is uiteraard geheel afhankelijk van jouw wensen en eisen en ligt aan de rest van je inrichting. Kwalitatief zijn de vloeren de laatste jaren alleen maar beter en beter geworden. De vloeren kennen allemaal een lange levensduur en beide kwaliteit. De trendvloeren 2021 kun je wat dat betreft niet echt verrassend noemen, al hebben laminaat, PVC en parket heel erg veel moois te bieden.

Laminaat trend: de extra brede plank

Laminaat is en blijft een zeer gewilde en populaire vloer. En dat kun je best logisch noemen. Een laminaatvloer heeft stijl en brengt sfeer. Laminaat heb je in ontzettend veel verschillende kleuren, het kleurenpalet lijkt met de jaren alleen maar te groeien. Ondertussen is de gelijkenis met een houten vloer groot en is laminaat soms gewoon niet meer te onderscheiden van echt hout. Laminaat is echter wel veel goedkoper. Laminaat trend in 2021 is laminaat met een extra brede plank en in het bekende visgraatpatroon.

PVC vloer

In 2021 blijft de PVC vloer ongekend populair. Mooi en gemakkelijk, het zijn kenmerken die op de PVC vloer betrekking heeft. PVC heeft een natuurlijke uitstraling en in 2021 is vooral de kleur donkergrijs dé kleur die staat voor en trendy vloer. Deze grijze vloer werk je mat af. PVC is vochtbestendig en geluiddempend en voelt steeds warm aan de voeten. Grijs-bruin eiken PVC is ook een vloer die je zeker terug gaat zien in 2021. Een eikenhouten uitstraling staat voor fris en strak.

Visgraat vloer

De term visgraat is al even gevallen en dat duidt er op dat de visgraat vloer ook in 2021 gewoon weer trendy en hip is. De term visgraat verwijst naar de wijze waarop de vloer gelegd wordt. De betrekkelijk korte planken worden schuin en haaks gelegd. Zo ontstaat trapsgewijs een patroon in de vloer. Dit patroon doet sterk denken aan een visgraat. Het visgraat patroon is al bijzonder oud maar heeft dus nog niets aan kracht ingeboet. Je kunt eventueel ook kiezen voor een variant, de Hongaarse punt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button