Travel

Wat heb je nodig als je op wintersport gaat?

Eindelijk! Het is tijd om op wintersport te gaan! Als je van plan bent om in het voorjaar op wintersport te gaan, dan wil je natuurlijk goed en warm gekleed zijn. De wintersport pret begint vaak al lang voordat je daadwerkelijk op wintersport ben. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid op wintersport gaat, vind je in dit artikel een handige lijst met dingen die je niet moet vergeten te doen of niet moet vergeten mee te nemen, maar ook echte aanraders! Denk hierbij aan thermokleding en waarom verwarmde skihandschoenen een echte must zijn.

Snowboarden of skiën?

Als je vaker op wintersport gaat weet je waarschijnlijk al of je gaat skiën of snowboarden, maar wanneer dit je eerste keer op wintersport is moet je die keuze nog maken. Niemand kan die keuze voor jou maken en je kan de keuze ook niet maken op basis van wat makkelijker te leren is. Hoe snel jij leert skiën of snowboarden hangt namelijk van jezelf af. Toch wordt er vaak gezegd dat snowboarden moeilijker te leren is dan skiën, maar als je het eenmaal weet beheers je de techniek zo, terwijl de techniek voor skiën toch wel iets ingewikkelder is. Het is dan ook geen verrassing dat er toewijding nodig is om beiden sporten te leren. Ben je nog nooit op wintersport geweest dan is een lesje zeker geen slecht idee. Om voldoende te leren en veilig de piste op te kunnen wordt er aangeraden 3 dagen les te nemen.

Hoe blijf je warm op wintersport?

Het maakt niet uit of je nou gaat snowboarden of skiën, je hebt duidelijk warme kleding nodig, zoals skikleding. Denk niet alleen aan een warme ski jas of skibroek, maar ook aan wat je daaronder aandoet. Op wintersport kan je het best thermokleding dragen onder je skikleding. Zorg daarnaast ook voor accessoires die je warm houden. Zoals een warme muts, een dikke sjaal, skisokken, maar ook verwarmde skihandschoenen mogen niet ontbreken. 

De locatie

Vaak wanneer er een wintersportvakantie wordt gepland, word er ook gekeken naar de locatie, maar ook wat je kunt doen als groep. Je wilt immers de beste ski routes en de leukste après ski barren niet aan je voorbij laten gaan. De vijf leukste locaties in Europa zijn:

  1. Val Thorens in Frankrijk
  2. Hinterglemm in Oostenrijk
  3. Val Gardena in Italië
  4. Sölden in Oostenrijk
  5. Sankt Anton in Oostenrijk

Gerelateerde artikelen

Back to top button