Health

Word uitgeslapen wakker met de juiste matras

Het belang van een goede nachtrust mag niet onderschat worden. Slecht slapen staat gelijk aan vermoeidheid en weinig energie. Wanneer dit slechts een enkele nacht is, kan je lichaam dit wel aan, maar een langdurige slechte nachtrust kan schadelijk zijn voor je gezondheid. 

Welke matras?

Er zijn verschillende zaken die je nachtrust kunnen verbeteren, waarvan de juiste matras een bepalende factor kan zijn. Een matras moet je wervelkolom ondersteunen tijdens het slapen. Wanneer dit niet op de juiste manier gebeurt, is je wervelkolom uit balans waardoor je rug- en nekklachten kan krijgen. 

Welke matras bij jou past, hangt onder meer af van je lichaamsgewicht. Hoe zwaarder je weegt, hoe harder je matras moet zijn om je gewicht te kunnen dragen. Bovendien kunnen matrassen uit verschillende materialen bestaan. Zo heb je een verenmatras die logischerwijs volledig uit veren bestaan. De veren zorgen voor een goede elasticiteit en stevigheid. Latexmatrassen zijn vaak hardere matrassen die toch soepel genoeg zijn om zich aan te passen aan de vorm van je lichaam. Zo verdelen ze het gewicht op een goede en evenwichtige manier. Check Paarshuis.nl om te kijken welke matrassen goede aanbevelingen hebben gekregen. 

Daarnaast bepaalt ook je manier van slapen welke matras voor jou het beste is. Indien je meestal op je rug slaapt, moet de matras je hoofd en je heupen extra ondersteunen. Bij mensen die op hun zij slapen, is het de wervelkolom die extra aandacht moet krijgen. Check Paarshuis.nl om een eerste idee te krijgen van enkele matrassen. Het wordt aangeraden om matrassen in een winkel uit te testen voor je effectief overgaat tot een aankoop. 

Voordelen van een goede matras

Een goede matras zorgt niet enkel voor een goede nachtrust, het heeft nog meerdere voordelen. Wat veel mensen niet weten is dat een slechte matras ook een van de redenen kan zijn waarom je snurkt. Bij een slechte matras krijgen je nek en ook je hoofd niet voldoende ondersteuning. Dit zorgt ervoor dat je luchtwegen kunnen vernauwen waardoor je begint te snurken. 

Wanneer je goed slaapt, daalt je bloeddruk tijdens de nacht omdat er minder adrenaline wordt aangemaakt. Hierdoor ervaar je ook minder stress wanneer je opstaat en begin je de dag met een opgewekter gevoel.  

Gerelateerde artikelen

Back to top button