Health

Wat is een detox kuur eigenlijk? Wij zochten het uit!

Detoxen is een term dat veel gebruikt wordt in de alternatieve geneeskunde. Het betekent dat je afvalstoffen uit je lichaam gaat halen. Dit doe je in en detox kuur met je voeding. Denk bijvoorbeeld aan sapjes of thee. Ook is het mogelijk om een dieet te volgen. De kuur duurt in de meeste gevallen maar een korte periode, van ongeveer anderhalve week. In deze tijd is het mogelijk dat je gewicht verliest. Wat de beste detox kuur is, hangt er af van je persoonlijke smaak. Bekijk daarom altijd de verschillende mogelijkheden voordat je begint aan een kuur.

Hoe werkt een detox kuur?

Er zijn veel verschillende detox kuren die je kunt volgen. Alle detox kuren hebben een andere manier van de werking. In een detox kuur kan het bijvoorbeeld zijn dat je 1,5 week lang enkel sapjes gaat drinken. Je krijgt dan een kuur waarin je dagelijks enkele flesjes met het sap moet drinken. Je eet hiernaast helemaal niks. De voeding die je lichaam nodig heeft, worden verwerkt in de sapjes. Hierdoor krijg je bij de meeste detox kuren alle benodigde voedingsstoffen binnen, maar krijg je geen overbodige vetten binnen. Hierdoor kan je gaan afvallen tijdens de kuur. 

Is een detoxkuur goed voor je?

Een detox kuur kun je doen voor verschillende redenen. Een detox kuur kan ervoor zorgen dat je je beter gaat voelen, maar dit kan ook zijn omdat je slechte eetgewoontes uitbant. De meeste detox kuren zijn onschadelijk, maar er zijn ook enkele kuren die niet als goed worden aangegeven. Als er bijvoorbeeld aangeraden wordt om extreem veel water te drinken, kan dit slecht voor je zijn. Zorg er daarom altijd voor dat je jezelf goed inleest over de detox kuur voordat je er aan gaat beginnen. Op deze manier voorkom je dat je aan een kuur begint die helemaal niet goed bij je past.

Een gezonde levensstijl oppakken

Het is belangrijk dat je met een detox kuur ook een gezonde levensstijl op gaat pakken. Dit zorgt er namelijk direct voor dat je na de kuur ook gezond verder kunt met je leven. Er zijn ook verschillende detoxkuren die niet extreem zijn. Tijdens deze kuren wordt er meer gelet op een gezonde levensstijl dan op enkel de sapjes drinken. Je eet dan bijvoorbeeld een bewerkt vlees en zorgt ervoor dat je veel groente en fruit binnenkrijgt. Voordat je een detox kuur uit gaat zoeken, is het belangrijk dat je weet waar je precies aan begint en waarvoor je het doet. Op deze manier kun je een detox kuur zoeken die bij je past en waar je mee wilt beginnen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button