Health

Wat is mijn ideale gewicht?

Het ideale gewicht, wat is dat nu eigenlijk? Eigenlijk kan je dat niet precies zeggen. Wij vinden vooral dat je ideale gewicht dat gewicht is waarbij jij je lekker voelt. Het is belangrijk om je goed in je vel te voelen zitten en je daar ook echt gelukkig bij bent. Is dat allemaal aan de hand? Dan heb jij het voor jou ideale gewicht.

Je BMI berekenen hoe doe je dat?

Je kunt je BMI berekenen met behulp van een speciale formule maar je kunt dit ook heel handig online doen. Dit is veel makkelijker en veel sneller dan je die hele formule uit te moeten gaan leggen. Het hebben van een goede BMI is natuurlijk wel iets wat ook bijdraagt aan een goede gezondheid en die willen we natuurlijk allemaal wel. Een gezonde BMI ligt voor volwassenen tussen de 18.5 en de 24,9. Wanneer je BMI hoger is heb je overgewicht en een BMI boven de 30 wil zelfs zeggen dat je obesitas hebt. 

Mijn BMI is te hoog wat moet ik nu doen?

Wanneer je BMI te hoog is dan is er werk aan de winkel en zal je er wat aan moeten gaan doen. Je kunt dan gaan afvallen maar vaak is alleen al het hebben van meer beweging iets wat ervoor zorgt dat je gewicht omlaag gaat. Verder is het letten op voeding natuurlijk altijd goed om te doen. Een gezonde voeding zorgt ervoor dat jij alle vitaminen die jij nodig hebt binnen krijgt en dat zorgt weer voor een gezond lichaam. Wanneer je dan uiteindelijk afgevallen bent en weer een gezond BMI hebt is het zaak om dit vast te houden en niet weer aan te komen. Vaak is dat nog moeilijker dan dat het afvallen is geweest maar wel iets wat je echt zou moeten doen. Tot slot is het advies om meer eiwitten en minder koolhydraten te nuttigen.

Mijn BMI is te laag, wat nu?

In ieder geval je niet meteen helemaal vol gaan proppen want dat gaat niet voor een gezond BMI zorgen. Aankomen wanneer je gewicht te laag is moet je ook op een verantwoorde manier doen. Vaak kun je dit doen door middel van meer koolhydraten tot je te nemen. Mocht je er echter moeite mee hebben vraag je huisarts dan om begeleiding.

Gerelateerde artikelen

Back to top button