Health

Wat kost een uitvaart?

Het laatste waar je bij de uitvaart van een dierbare aan wilt denken zijn de kosten. Je wilt alleen maar dat hij of zij een waardig afscheid krijgt. Helaas zijn er ook aan een uitvaart kosten verbonden. Deze kosten kunnen zelfs aardig oplopen. En als je geen uitvaartverzekering hebt, zal jij als erfgename de rekening moeten betalen. Wat kost een uitvaart eigenlijk tegenwoordig? Wij zochten het voor je uit!

De prijs van een uitvaart

Een uitvaart kost gemiddeld tussen de €6.500 en €11.000. Bekijk je bijvoorbeeld voor cremeren Den Haag en omgeving, dan betaal je al snel €1.000 voor de crematie alleen. Je kunt je tegen de kosten van een uitvaartverzekering met een uitvaartverzekering. Je kunt daarbij kiezen tussen een kapitaalverzekering die een geldbedrag uitkeert of een uitvaartverzekering waarbij de uitvaart in natura wordt uitgekeerd. Dat betekent dat je geen geld ontvangt, maar diensten en producten.

Waarom is cremeren goedkoper dan begraven?

Cremeren is over het algemeen goedkoper, omdat je slechts één keer kosten maakt. Je betaalt voor de diensten waar je gebruik van maakt zoals de organisatie van een afscheidsdienst en de crematie zelf en voor de producten zoals een kist en bloemen. Daarna kan je eventueel nog kiezen voor een urn, maar verder hoef je geen kosten te maken. Kies je voor een begrafenis, dan krijg je te maken met grafrechten. Dit is in feite de huur van een graf en die sluit je voor meerdere jaren af. De prijs van de grafrechten loopt sterk uiteen en verschilt per gemeente. Kijk voor een betaalbare én persoonlijke uitvaart eens bij waltheruitvaartverzorgingzoetermeer.nl.

Een persoonlijke uitvaart zonder hoge kosten

Een uitvaart is prijzig en zal in de toekomst alleen maar duurder worden. Heeft de overledene geen uitvaartverzekering afgesloten waarmee de uitvaart bekostigd kan worden? Je kunt op een uitvaart bezuinigen door veel dingen zelf te doen. Zorg je bijvoorbeeld zelf voor de bloemen, dan kan dit juist een waardevolle toevoeging zijn. Een uitvaart wordt daardoor zelfs juist persoonlijker en niet karig, zoals veel mensen denken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button